Hoe deuren en scharnieren te demonteren, monteren en omkeren (1)

Laatst bijgewerkt 24/02/2021 14:48

Schakel het apparaat uit en trek de stekker uit het stopcontact voordat u met onderhoudswerkzaamheden begint.

Wees altijd voorzichtig bij het verplaatsen van apparaten, voor zware apparaten zijn twee personen nodig om het te verplaatsen.

Gebruik altijd veiligheidshandschoenen en gesloten schoeisel.

Houd er rekening mee dat zelfreparatie of niet-professionele reparatie gevolgen kan hebben voor de veiligheid als deze niet correct wordt uitgevoerd

Hoe scharnieren te veranderen

GEREEDSCHAP:

6 × 300 sleufschroevendraaier

6 × 300 kruiskop schroevendraaier

8mm binnenzeskantsleutel

Stap 1

Wrik de bovenkant van de onderste scharnierkap omhoog.

Stap 2

Verwijder de scharnierkap

Stap 3

Wrik de bovenste scharnierkap los met een schroevendraaier.

Stap 4

Schroef het bovenste scharniergedeelte los.

Stap 5

Schroef het onderste scharniergedeelte los.

Stap 6

Vervang door het nieuwe scharnier.

Voer bovenstaande procedures in omgekeerde volgorde uit om nieuwe scharnieren en deuren te installeren, maar let op onderstaande punten:

Stap 1

Zorg ervoor dat de pakking correct is bevestigd

Stap 2

Zorg ervoor dat de pakking correct is bevestigd.