Probleem | Oorzaak en oplossing |
---|---|
Ingebrand vuil is moeilijk te verwijderen | Suikerachtige stoffen branden in het email.
Tip: brand slechts een kookzone per keer. |
Helder/leeg oppervlak van de kookplaat | De platen worden vuil tijdens het gebruik.
|
Roest | Voedsel kan vaak overkoken. Als de platen vaak vochtig worden door overkoken, en niet onmiddellijk nadien worden schoongemaakt, draagt het resterende vocht eventueel bij tot plaatcorrosie. Om overkoken te vermijden, moet u in kleinere hoeveelheden water koken. Kook aardappelen en andere groenten in 1-3 ml water. De hoeveelheid water hangt af van de grootte van de kookzone.
Giet water bij de groenten in de sauspan. Plaats een lekbestendig deksel op de pan. Schakel de kookzone op de hoogste instelling. Houd een oog op de sauspan. Deze methode spaart energie en water.
De platen zijn vochtig. Als de platen niet verwarmd worden na het reinigen, zorgt het vocht van het reinigen ervoor dat de plaat corrodeert. U mag nooit plaatafdekkingen plaatsen voordat de platen volledig droog zijn.
De platen werden niet regelmatig beschermd tegen corrosie. De platen zijn gemaakt van gietijzer. De platen kunnen mettertijd corroderen als ze niet regelmatig worden beschermd tegen corrosie. Bescherm de platen als volgt tegen corrosie:
|
De afdekking | Vocht of resten van reinigingsmiddel. De keramische glasplaat is vochtig geworden tijdens het verwarmen en/of er zitten resten van reinigingsmiddelen op de platen. Na reiniging van de keramische glasplaat, dient u deze eerst schoon te vegen met een vochtige doek om eventuele resten van reinigingsmiddel te verwijderen. Veeg deze vervolgens schoon met een droge doek. Het is belangrijk dat de plaat droog is wanneer deze wordt ingeschakeld. |
Silverachtige strepen | Aluminiumtransfer van de sauspannen. Mogelijk met zowel aluminium sauspannen als stalen pannen met sandwichbodems. De vlekken verschijnen bovenop de glasplaat. Om de vlekken te verwijderen doet u het volgende:
|