Advies - Wat te doen bij te veel schuim in de vaatwasser?

Laatst bijgewerkt 16/11/2021 15:11

Probleem

 • Schuim in de kuip van mijn vaatwasser.
 • Er komt schuim langs de deur van de afwasmachine.
 • Foutmelding i30 verschijnt op het display.

Geldt voor

 • Vaatwassers

Oplossing

 1. Te zacht water kan voor een overproductie van schuim zorgen en dus een overstroming veroorzaken. Als dit het geval is, zet de vaatwasser uit en laat deze een nacht staan zodat het schuim kan oplossen.

 2. Verschijnt de foutcode i30 op het display? Lees dit artikel: "Foutcode i30, vaatwasser piept/knippert 3x"

 3. Reinig de binnenkant van de vaatwasser met zuiver water (zónder toevoeging van schoonmaakmiddel), verwijder eventueel achtergebleven schuim/sop, en start een korte afwascyclus zonder vaat of afwasmiddel.

 4. Start een nieuw programma.
  Let op!
  • Gebruik alleen zout, glansspoelmiddel en afwasmiddel bestemd voor een vaatwasser. Andere producten kunnen het apparaat beschadigen.
  • Zorg ervoor dat het spoelmiddel correct wordt gedoseerd en probeer niet te morsen. Veeg overtollig glansspoelmiddel weg met keukenpapier.

 5. Als bovenstaande stappen werden uitgevoerd en het probleem is niet opgelost, raden we een bezoek aan van onze servicetechnieker. Neem contact op met ons of boek zelf een service-afspraak online en kies daarbij de gewenste datum voor het bezoek.

  Klik rechts bovenaan dit artikel op "Herstelling aanvragen".

Boek een technieker
Boek een technieker

Maak een afspraak met één van onze gekwalificeerde Zanussi techniekers en ontdek onze professionele service bij je thuis.