De vaatwasser laat witte resten achter op borden en bestek

Laatst bijgewerkt 6/11/2020 11:51

Probleem

 • Vaatwasser laat witte resten achter op borden en bestek.
 • Slechte wasresultaten door witte vlekken op de vaat.

Geldt voor

 • Vaatwasser

Oplossing

 1. Controleer of de dop van het zoutreservoir er juist op staat en of de afdichting van het reservoir in goede staat is en correct afsluit.
 2. Controleer of het zoutreservoir is gevuld met zout.
 3. Controleer of de waterontharder juist is ingesteld en overeenkomt met de hardheid van het water in uw woonplaats. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing voor het juist instellen van de waterhardheid.
 4. Als u in een plaats woont waar het water hard is, zult u bij gebruik van multi tabs, zout en/of een glansspoelmiddel moeten toevoegen. Raadpleeg hiervoor de verpakking van de multi tabs.
 5. Als er een witte kalklaag is op de binnenkant van het toestel, kan deze worden verwijderd met ontkalkingsmiddel voor vaatwassers. Deze is verkrijgbaar in onze webshop.
 6. De witte kalklaag op vaatwerk en bestek kan worden verwijderd met azijn of een ontkalker. Lees de instructies op de verpakking van het ontkalkingsmiddel. 
 7. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak.

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen.

Oorzaak

 • Wanneer de dop van het zoutreservoir geen afdichting meer bevat of er niet goed op is gedraaid, kan het zout in de vaatwasser terecht komen en kan dit witte resten achter laten.
 • Wanneer het zout op is, zal het water niet worden onthard, dit kan witte kalkresten veroorzaken.
 • Wanneer de instellingen niet correct zijn ingesteld, kan er te veel of te weinig zout gebruikt worden. Dit kan kalk of zoutresten achter laten in de vaatwasser.
 • Bij gebruik van multi tabs in geval van hard water, zal er toch glansspoelmiddel en zout gebruikt moeten worden, anders ontstaan er witte kalkresten.
 • Gebruik van een speciaal ontkalkingsmiddel kan er voor zorgen dat de witte kalkresten in de vaatwasser verdwijnen.
Boek een technieker
Boek een technieker

Maak een afspraak met één van onze gekwalificeerde Zanussi techniekers en ontdek onze professionele service bij je thuis.

Wisselstukken en accessoires
Wisselstukken en accessoires

Vind originele wisselstukken voor jouw toestel in onze webshop en laat ze leveren tot aan je deur.