Was-droogcombinatie geeft foutmelding E10, C1 weer of piept 1 keer/knippert 1 keer

Laatst bijgewerkt 13/11/2020 14:45

Probleem

  • Was-droogcombinatie geeft foutmelding E10, C1 weer of piept/knippert 1 keer.. Het duidt op problemen met het niet innemen van water, het niet innemen van voldoende water of problemen met de afvoer.

Geldt voor

  • Was-droogcombinatie (geïntegreerd en vrijstaand)

Oplossing


1. Controleer de watertoevoer  

Draai de kraan dicht en verwijder de toevoerslang. Plaats een emmer of iets dergelijks onder de kraan. Draai de kraan open en controleer of er voldoende water uitkomt.  

U moet een emmer van 10 liter in ongeveer een minuut kunnen vullen.  

2. Reinig het filter in de toevoerslang bij de kraan.  

Als er een filter in de waterklep zit, waar de toevoerslang in de wasmachine wordt geschroefd, moet deze ook schoon zijn.    

3. Zorg voor de juiste positie van de afvoerslang  

De afvoerslang mag zich niet meer dan 10 cm in de afvoer bevinden. Raadpleeg de installatie-instructies in uw gebruikershandleiding of de afzonderlijke installatiehandleiding die met uw apparaat is meegeleverd. U kunt de gebruikershandleiding hier downloaden.  

4. Zorg voor de juiste afvoerhoogte  

De hoogte van de afvoer mag niet hoger dan 100 cm en niet lager dan 60 cm boven de onderkant van de machine zijn of zoals weergegeven in de gebruikershandleiding. 

Raadpleeg de installatie-instructies in uw gebruikershandleiding of de afzonderlijke installatiehandleiding die met uw apparaat is meegeleverd.

5. Reinig de pomp en het filter  

Reinig de pomp en het pluizenfilter, inclusief het pompblad (als het pompblad zichtbaar is, draai het met een potlood rond en plaats het filter terug). Start dan een hete was, zonder toevoeging van zeeppoeder, om het afvoersysteem te reinigen.

Raadpleeg de gebruikershandleiding die bij uw apparaat is geleverd voor gedetailleerde instructies.

6. Controleer op verstopte afvoer                                                                                                                     

Controleer of de afvoer naar tevredenheid doorloopt. Draai een wasprogramma met de afvoerslang in een bak of gootsteen.   

7. Controleer de afvoerslang op mogelijke knikken of verdraaiingen  

Knikken of verdraaiingen in de afvoerslang kunnen ervoor zorgen dat het water niet (goed) door de slang stroomt. U kunt dit aan de achterkant van het apparaat controleren.  

8. Gebruik minder zeeppoeder  

Wanneer veel zeeppoeder wordt gebruikt of veel schuim wordt geproduceerd, kan het niveausysteem door schuim worden geblokkeerd.

U kunt dit oplossen door de machine uit te zetten en de trommel meerdere keren vooruit en achteruit te schudden.

Reinig de afvoerpomp/filter en draai dan een hete was zonder zeeppoeder.  

9. Reset uw apparaat  

Haal de stekker uit het stopcontact, wacht 30 seconden en sluit hem weer aan.   

10. Neem contact op met onze erkende servicedienst  

Als de bovenstaande adviezen het probleem niet oplossen, raden we u aan een bezoek van een servicetechnicus aan te vragen.    

OPMERKING: Afhankelijk van het probleem, kan een servicebezoek van een monteur u in rekening worden gebracht, zelfs tijdens de garantieperiode.  

Noteer de gemelde foutcode en vermeld deze wanneer u een monteur aanvraagt. Dit zal uw probleem niet oplossen, maar het helpt onze monteur de oorzaak van het probleem te achterhalen.    

Waarschuwing: We raden u aan het product niet te gebruiken, totdat het probleem volledig is opgelost. Haal de stekker van het product uit het stopcontact en sluit het product niet opnieuw aan, voordat u zeker weet dat het kan.


 

Voor meer informatie over reiniging en onderhoud, check ook de gebruikershandleiding of koop een gepast reinigingsproduct op onze webshop
Boek een technieker
Boek een technieker

Maak een afspraak met één van onze gekwalificeerde Zanussi techniekers en ontdek onze professionele service bij je thuis.

Wisselstukken en accessoires
Wisselstukken en accessoires

Vind originele wisselstukken voor jouw toestel in onze webshop en laat ze leveren tot aan je deur.