Was/droogcombinatie trilt en komt van zijn plek tijdens centrifugeren

Laatst bijgewerkt 24/07/2020 11:51

Probleem

 • Was/droogcombinatie trilt en komt van zijn plek tijdens centrifugeren.

Geldt voor

 • Was/droogcombinatie  

Oplossing

 1. Controleer met waterpas of het apparaat waterpas afgesteld. Stel eventueel de voetjes opnieuw af.
 2. Controleer de ondergrond waar het apparaat op geplaatst is.
 3. Wanneer het apparaat op laminaat geplaatst is, kan men het beste een gedeelte uit het laminaat halen waar het apparaat is opgeplaatst. Het apparaat staat dan op de betonnen vloer.
 4. Wanneer het apparaat op een houten vloer is geplaatst, kan men de vloer verstevigen met een watervast verlijmde multiplex plaat en hier boven op het apparaat te plaatsen.
 5. Wanneer het apparaat op een tegelvloer is geplaatst, kan men hier een set rubberen voeten bestellen. Deze set dient onder de voorste twee voeten te worden geplaatst.
 6. Indien de deur goed gesloten is en de melding blijft, neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak. 

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen.

Oorzaak

 • Wanneer een apparaat niet stabiel of waterpas afgesteld staat, kan het apparaat gaan trillen en van zijn plaats afkomen.
 • Als een apparaat direct op laminaat geplaatst wordt , kan het apparaat gaan trillen en eventueel gaan verschuiven. Laminaat heeft een gladde boven laag en ligt los op de vloer die er onderligt.
 • Als een apparaat direct op een  houten vloer wordt geplaatst, kan door het bewegen van de houten vloer het apparaat gaan trillen en verschuiven.
 • Als een apparaat op een tegelvloer wordt geplaatst , kan door de gladde toplaag van de tegel het apparaat van zijn plek afkomen.
Boek een technieker
Boek een technieker

Maak een afspraak met één van onze gekwalificeerde Zanussi techniekers en ontdek onze professionele service bij je thuis.

Wisselstukken en accessoires
Wisselstukken en accessoires

Vind originele wisselstukken voor jouw toestel in onze webshop en laat ze leveren tot aan je deur.