Advies - ECO 40-60 programma op wasmachine

Laatst bijgewerkt 21/01/2022 14:51

Probleem

• Ik kan de temperatuur van het ECO 40-60 programma op mijn wasmachine niet veranderen.
  • Temperatuur toets op ECO 40-60 programma reageert niet.
  • Temperatuur niet in te stellen bij ECO 40-60 programma op de wasmachine.
  • Hoe werkt het ECO 40-60 programma?

Geldt voor

• Wasmachine
  • Was-droogcombinatie

Oplossing

• "Eco 40 - 60" is de naam van het verplichte ecoprogramma dat aanwezig is op wasmachines en was-droogcombinaties om te voldoen aan de eisen van de EU-energieregelgeving.
    De energie-efficiëntie-index (EEI) voor wasmachines is gebaseerd op dit programma.

• Met het Eco 40-60 programma kan normaal vervuild katoenen wasgoed dat op 40°C of 60°C wasbaar is, samen in dezelfde cyclus worden gewassen.

• Op het Eco 40-60 programma staat de temperatuur van het programma VAST op 40°C* en kan deze niet worden gewijzigd. De temperatuur op het display wordt weergegeven als 40°C. Er kan dus niet gekozen worden voor een temperatuur van 60°C.

• Een overzicht van de wasprogramma's en bijhorend temperatuurbereik kan je terug vinden in de handleiding**.
    Klik rechts van dit artikel op "Vind de gebruikershandleiding".

*Dit geldt voor de modellen met introductie vanaf 01/03/2021 en die voldoen aan de huidige EU-energieregelgeving. Meer info kan je lezen in het artikel: "Toelichting bij de nieuwe EU energielabels vanaf 01/03/2021"

**Wanneer de informatie ivm het ECO 40-60 programma nog niet correct in de handleiding van de wasmachine staat, zal een erratum aan de handleiding worden toegevoegd. Het erratum kan gedownload worden door hier te klikken.