De deur van de wasmachine kan niet worden geopend

Laatst bijgewerkt 20/11/2019 14:43

Probleem:

  • De deur van de wasmachine kan niet worden geopend  

Heeft betrekking op: 

  • Wasmachine voorlader (geïntegreerd en vrijstaand)  

Oplossing:

1. Te korte tijd sinds het einde van het programma  

De deur kan ongeveer 5 minuten na het einde van het wasprogramma worden geopend (nadat het bimetaal in het deurslot is afgekoeld). Dit is normaal.  

2. Controleer of er water in het apparaat zit  

Als er water in de machine zit, kan de deur niet worden geopend. Als u de deur wilt openen, kunt u dit doen, nadat het water is weggepompt of, indien nodig, door een noodafvoer op de machine uit te voeren. Volg de onderstaande instructies:  

  • open het pluizenfilter en laat het water vanuit de voorkant in een bak lopen of in een afvoer op de vloer (op sommige machines doet u dit 
  • door een tuit op het pluizenfilter te openen en het filter voorzichtig los te maken of, op machines zonder pluizenfilter, u maakt de 
  • afvoerslang aan de achterkant van de machine los en legt deze dan op de grond, zodat het water via de afvoerslang kan worden afgevoerd)
  • controleer of de afvoer in orde is
  • reinig het pluizenfilter
  • draai opnieuw een was om te zien of dit het probleem heeft opgelost.

Raadpleeg voor meer informatie de gebruikershandleiding die bij uw apparaat is meegeleverd. U kunt de gebruikershandleiding hier downloaden.  

3. Noodprocedure voor het openen van de deur  

Op sommige machines van AEG kan de deur worden geopend met behulp van de noodvergrendeling. Men kan de noodvergrendeling bereiken via het pluizenfilter. Door middel van een platte schroevendraaier dient men de rode strip naar beneden te duwen. Hierdoor zal de deur worden ontgrendeld.
Voor de volledige beschrijving kunt u de handleiding raadplegen (hoofdstuk Probleemoplossing). U kunt de handleiding hier downloaden.  

Opmerking: Zorg ervoor dat het waterniveau in de trommel niet te hoog is. Indien nodig, ga dan eerst verder met een noodafvoer.

Waarschuwing: Risico op brandwonden! Zorg ervoor dat de watertemperatuur niet te hoog is en dat het wasgoed niet heet is. Wacht indien nodig, totdat zij zijn afgekoeld.    

Waarschuwing: Risico op verwonding! Zorg ervoor dat de trommel niet draait. Wacht indien nodig, totdat de trommel gestopt is met draaien.  

4. Reset de machine  

Schakel de stroom naar het apparaat uit en zet het na ongeveer 20-30 seconden weer aan. Test vervolgens of het apparaat normaal werkt.     

5. Neem contact op met onze erkende servicedienst.  

Als de deur niet kan worden geopend omdat er water in de machine zit en de bovenstaande adviezen het probleem niet oplossen, raden we u aan contact op te nemen met onze erkende servicedienst.    

OPMERKING: Afhankelijk van het probleem, kan een servicebezoek van een monteur u in rekening worden gebracht, zelfs tijdens de garantieperiode.

Waarschuwing: We raden u aan het product niet te gebruiken, totdat het probleem volledig is opgelost. Haal de stekker van het product uit het stopcontact en sluit het product niet opnieuw aan, voordat u zeker weet dat het kan.
 


Boek een technieker
Boek een technieker

Maak online een afspraak met één van onze gekwalificeerde Zanussi techniekers en ontdek onze professionele service bij je thuis.

Wisselstukken en accessoires
Wisselstukken en accessoires

Vind originele wisselstukken voor jouw toestel in onze webshop en laat ze leveren tot aan je deur.