DAMPKAP KOPEN? EASY.

DAMPKAP KOPEN? EASY.

Op zoek naar de ideale dampkap? Easy.

Van het eten waarvan u houdt tot de grootte van uw keuken, er is een heleboel om over na te denken. Onze handige koopgids helpt u goede beslissingen te maken.

VOEDSEL

Als u bakt, grilt of kookt met stoom hebt u een krachtigere dampkap nodig. Sterk ruikend, kruidig en visachtig eten zal ook meer zuigkracht vereisen. Niet alleen omwille van de geur maar omdat vet zich kan afzetten in moeilijk te bereiken plaatsen en zo uw prachtig geschilderde muren kan beschadigen.

KRACHT

Als u vaak sterk geurende gerechten maakt of een grote keuken heeft, dan heeft u nood aan een krachtige dampkap. Zo berekent u de minimale afzuigkracht die u nodig heeft:

1. Meet de lengte, breedte en hoogte van uw keuken.

2. Lengte x breedte x hoogte = cilinderinhoud

3. Cilinderinhoud x 12 = minimale afzuigkracht Dit bepaalt de minimale afzuigkracht voor 12 luchtveranderingen per uur. Tussen de 8 en 12 veranderingen is aangeraden.

LUCHTCIRCULATIE

Dampkappen met luchtafvoerwerking verwijderen muffe lucht uit uw keuken via een leiding, dus u heeft nood aan een extern ventilatiegat. Hoe verder u de dampkap plaatst van de ventilatie, hoe sterker de motor moet zijn.

Dampkappen met kringloopwerking hebben geen toegang nodig tot buitenlucht. Lucht wordt via een vetfilter en koolstoffilter opgezogen om de lucht te zuiveren om ze nadien weer lekker en fris in de keuken te blazen.

#EASYTIP: Zet uw dampkap reeds op voor u begint met koken om de circulatie of afvoer reeds in gang te zetten.

Type dampkap

Schouwdampkappen - er bestaat een grote variatie in grootte om bij uw keuken te passen.

Eilanddampkappen - perfect voor boven een kookeiland. Inbouwgroep - om de stijl van uw keuken niet te verstoren, kunnen ze verborgen worden wanneer u niet kookt.

Onderbouwdampkappen - Bespaar ruimte door uw dampkap onder het kastje boven uw kookplaat te plaatsen. Verborgen tot wanneer u begint te koken.

Laat 40-70 cm ruimte tussen uw kookplaat en dampkap afhankelijk van het gekozen model. Bekijk eerst uw beschikbare ruimte voor u iets koopt!

LAWAAI

Kies een dampkap met een laag aantal decibels (dB). Onze dampkappen circuleren tussen 50dB en 65dB. Ter vergelijking, een normaal keukengesprek haalt 62dB en een waterkoker 42dB.

Bij dampkappen met luchtafvoerwerking kan het luchtafvoerkanaal het verschil maken. Denk dus aan de bochten, lengte, doornsnede en materiaal van de leidingen.

Onthoud echter dat minimale afzuigkracht belangrijker is dan volume. Een stille dampkap met onvoldoende kracht is als een stille stofzuiger die geen stof opzuigt...

REINIGEN

Sommige filters kunt u vervangen, andere kunt u wassen en hergebruiken. Vetfilters vangen vet en etensresten op en moeten iedere 14 - 100 uur gereinigd of vervangen worden afhankelijk van het type. Bij dampkappen met kringloopwerking verwijderen actieve koolstoffilters geurtjes en moeten iedere 4 maanden gereinigd of vervangen worden.

Herbruikbare filters - Filters van wasbare houtskool, metalen gaas en inox kunnen met de hand of op een intensief 65°C programma in de vaatwasser gewassen worden. Doe dit iedere 2-3 maanden tot 5-6 keer.

Vervangbare filters - Wegwerp houtskool en papieren filters zouden ongeveer iedere 4 maanden vervangen moeten worden.

VIND UW DAMPKAP

Bekijk ons gamma dampkappen en ontdek welke het best in uw keuken past.