KOOKPLAAT KOPEN? EASY.

KOOKPLAAT KOPEN? EASY.

OP ZOEK NAAR DE IDEALE KOOKPLAAT? EASY.

Van makkelijk schoon te maken, snel warme inductiekookplaten tot grote en krachtige gaskookplaten – welke u nodig hebt hangt van uw smaak, uw huis en uw huishouden af...

RUIMTE

Hoeveel ruimte heeft u?

30 cm - Kookplaten met 2 kookzones zijn ideaal voor kleine keukens of in combinatie met een andere kookplaat.

60 cm - Met recht en reden één van de meest voorkomende afmetingen. Met 4 kookzones passen deze kookplaten in vrijwel elk huishouden en voorzien u van voldoende kookmogelijkheden.

75, 80 of 90 cm - Grotere kookplaten hebben tot 6 kookzones. Handig wanneer u regelmatig een feest geeft.

Uw werkblad oppervlak moet steeds tussen de 25 en 30 mm diep zijn.

SOORTEN KOOKPLATEN

Inductiekookplaten – De snelste in opwarmen, afkoelen en reageren op temperatuurwijzigingen. Verwarmen enkel de oppervlakte onder uw potten en pannen, terwijl het omliggende oppervlak koel blijft.

Gaskookplaten – Tonen de temperatuurwijzigingen die u maakt door de grootte van hun blauwe vlam.

Vitrokeramische kookplaten – Hebben een mooi glad oppervlak boven de hittebron, wat het makkelijker maakt om schoon te maken.

Modulaire kookplaten – Deze elektrische kookplaten verwarmen enkel dat deel van uw pan dat in contact is met de kookplaat. Maak dus gebruik van kookgereedschap met een platte onderkant.

KOKEN

Krokante groenten of pasta? – Easy. Ga voor een inductiekookplaat met een booster voor extra kracht. Sommige gaskookplaten hebben een unieke wokzone voor krokante groentjes.

Gesmolten chocolade of gestoomde desserts? – Easy. Een inductiekookplaat geef u de perfecte temperatuurcontrole voor snel en efficiënt smelten en stomen.

Stoofpotten? – U raadt het al... Easy. Sommige elektrische & vitrokeramische kookplaten hebben uitbreidbare zones voor uw grootste kookpotten. Inductiekookplaten met een brugfunctie geven u dan weer de mogelijkheid om twee kookzones te combineren.

REINIGEN

Inductiekookplaten – Omdat enkel de zone onder uw pot of pan opwarmt, zal voedsel dat overkookt niet vastbranden op het koudere oppervlak. Het glas koelt ook snel af en kan snel gereinigd worden.

Gaskookplaten – Gas-op-glas kookplaten zijn makkelijker te reinigen dan die van inox. Verder hebben kaderloze kookplaten minder hoekjes om te kuisen, zodat het vuil nog minder kans heeft.

Elektrische kookplaten - Vitrokeramische elektrische kookplaten zijn makkelijker te reinigen dan die met vaste kookvlakken. Daarbovenop zijn ze ook stijlvoller. Win-win.

VEILIGHEID

Inductiekookplaten - Verwarmen enkel het oppervlak dat uw potten en pannen aanraakt, de rest van het oppervlak blijft koel. Ze koelen ook snel af zodat het sneller veilig is om het kookoppervlak aan te raken.

Gaskookplaten - Makkelijk om de vlam te zien, maar niet het gas. AutoOff zorgt dat het gas bij de bron wordt afgesloten als de vlam uitgaat.

Elektrische kookplaten - Kinderslot en op veilige afstand geplaatste bedieningsknoppen houden nieuwsgierige vingertjes veilig. Sommige modellen hebben een warmte-indicator zodat u weet wanneer het veilig is om de kookplaat aan te raken of ze schakelen automatisch uit na verloop van tijd.

VIND UW KOOKPLAAT

Bekijk ons gamma kookplaten en ontdek welke het beste in uw keuken past.

INDUCTIEKOOKPLATEN ZIJN SNELLER

Inductiekookplaten maken gebruik van magnetische energie om uw potten en pannen te verhitten – dus worden ze sneller heter. En terwijl uw eten staat te sudderen, blijft het oppervlak van de kookplaat koel wanneer u het aanraakt. Het is dus ultra veilig, maar ook ultra krachtig. Ontdek nu ons aanbod Zanussikookplaten.